Woensdag 11 december jl. togen de zakenvrouwen naar de prachtige ‘Witte Dame’ in Abcoude voor de jaarlijkse kerstbijeenkomst. Buiten was het guur en herfstig maar binnen was het sfeervol en warm en zagen de in totaal 42 deelnemers er bijzonder feestelijk uit. Al vanaf de eerste Prosecco bij binnenkomst tot de koffie/thee aan het eind was de culinaire verzorging uitstekend. Gedurende de avond konden de dames van een heerlijk walking dinner, met allemaal kleine gerechtjes, genieten. Waarbij de verse tonijn en de bisque, wat deze zakenvrouw betrof, hoogtepuntjes waren!

Het voordeel van een walking dinner is dat er geen gedekte tafel is en je dus geen vaste zitplek hebt. Hierdoor voelden de aanwezigen zich vrij om te  bewegen en werd er naar hartenlust genetwerkt.

Naast leden van het eerste uur (2013) en leden die er de afgelopen jaren zijn bijgekomen, waren er maar liefst zeven nieuwe zakenvrouwen, die ieder de mogelijkheid van voorzitter Karin Wateler kregen om zichzelf even voor te stellen. Wat een diversiteit aan kennis en kunde heerst er onder onze zakenvrouwen!

De vrolijke en muzikale noot werd verzorgd door (musical)zangeres/presentatrice Mariska van Kolck. In wezen ook een zakenvrouw omdat ze als ZZP’er werkzaam is, zo liet ze ons weten. Nu niet meer behorend tot het Rondeveense netwerk maar ooit wel woonachtig in onze contreien. Dat ze een vakvrouw is bewees ze dubbel en dwars, zelfs toen de techniek het liet afweten.  Aanvullend werden de dames per tafel nog vermaakt door tafelgoochelaar Jordi. Referenties aan het programma ‘Mindfuck’ werden meer dan eens gemaakt!

Naast alle feestelijkheden stond er ook nog een serieus onderwerp op de agenda. De missie van onze vereniging is een bijdrage te leveren tot het dienen van maatschappelijk belang. Angela Strubbe van Stichting GezinsBuddy was uitgenodigd om een presentatie te geven. Eénoudergezinnen (waarbij het voornamelijk om moeders gaat) die in de knel zitten, kunnen een beroep doen op GezinsBuddy. Angela werd na afloop van haar enthousiasmerende presentatie verrast met een financiële donatie namens de Zakenvrouwen. Daarnaast kreeg  deze zakenvrouw de indruk dat er ter plekke ook zakenvrouwen zich als buddy hebben aangemeld.

De ‘rode draad’ gedurende de avond was ‘trots op jezelf zijn’. Meermaals werd hieraan gerefereerd, en dit kwam ook nog eens tot uiting in de attentie die alle aanwezigen na afloop ontvingen.

Een hartelijk dank aan het bestuur voor niet alleen de organisatie van deze avond maar voor alle bijeenkomsten gedurende het afgelopen jaar. Deze waren divers en eveneens uitstekend verzorgd.

We mogen inderdaad trots zijn op onszelf en op elkaar.

Óp naar een gezond, liefdevol en succesvol 2020!

Tekst: A3ana Kegley
Foto’s: Mieke “Fotovrouw”