Nieuws

F*ck die onzekerheid, Zakenvrouwen DRV op workshop | 2 november 2016

‘Straks komen ze erachter dat ik eigenlijk helemaal niet goed in mijn werk ben.’ Ken jij die gedachte? Dan ben je niet de enige. Vreneli Stadelmaier legde de Zakenvrouwen DRV op woensdag 2 november uit dat 2/3e van de vrouwen last hebben van deze onterechte angst. En presenteerde tegelijkertijd ook een reeks feiten waaruit blijkt dat er nog een weg te gaan is, als het gaat om gelijke positie van mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt. Tijd dus om die onzekerheid overboord te gooien! Nog dezelfde avond gingen de Zakenvrouwen in een workshop aan de slag met de tips van Vreneli. Om zo weer een stap verder te komen in het realiseren van alle ambities. Met dank aan Golfclub Veldzijde voor de gastvrijheid!

 

Directeur HR HEMA inspireert Zakenvrouwen DRV | 13 september 2016

Dinsdag 13 september opende HEMA Mijdrecht extra vroeg haar deuren voor de ontbijtbijeenkomst van Zakenvrouwen De Ronde Venen. Paul jr, Joop Reurings en drie enthousiaste medewerksters van HEMA stonden klaar met een heerlijk ontbijt. Te gast was Mariëlle de Macker, directeur HR bij HEMA. Met humor en bevlogenheid beantwoordde zij vragen over haar carrière en persoonlijke ontwikkeling. Want hoe kom je op zo’n positie? ‘Nieuwsgierigheid, durven en ook gewoon hard werken.’ Succes komt immers bijna nooit aanwaaien. Daar hoort vallen en opstaan bij, aldus Mariëlle, die daarbij diverse voorbeelden uit haar eigen carrière met de aanwezigen deelde. Het beste advies dat zij ooit kreeg: ‘gewoon doen’. Ook als het heel spannend is. Daar is lef en doorzettingsvermogen voor nodig. En een omgeving die je af en toe een handje helpt. Tip van Mariëlle is dan ook om te investeren in je netwerk. Zelf ziet zij het als haar plicht om ook anderen te helpen. Dit doet ze onder meer vanuit haar bestuursrol in de Stichting Talent naar de Top. En door netwerkbijeenkomsten zoals deze voor Zakenvrouwen De Ronde Venen. Die haar van harte danken voor haar inspirerende verhaal!

Zakenvrouwen DRV op bezoek bij Walraven | 14 juni 2016

Groeien en groot worden door je passie te volgen. Dat was het verhaal dat Pelle van Walraven tijdens een bedrijfsbezoek op dinsdag 14 juni met Zakenvrouwen DRV deelde. Een inspirerend verhaal over ambitie en een (internationale) carrière in de techniek. Zeker ook voor vrouwen, bewezen Rebecca Janmaat en Kirsten de Boer, beiden werkzaam bij Walraven. Niet alleen inspirerend voor de Zakenvrouwen, maar ook voor de 12 meiden van het VeenLanden College. Zij waren door de Zakenvrouwen uitgenodigd om te ervaren dat er mooie carrièrekansen liggen in de techniek. Na een rondleiding door het bedrijf en een interessante demonstratie door Ingrid Boerkamp gingen de Zakenvrouwen zelf aan de slag: wat zijn jouw passies en ambities?

Zakenvrouwen De Ronde Venen bieden bijstandsvrouwen een springplank |

Met het opplakken van het predicaat ‘Zakenvrouwen helpen vrouwen op weg’ op de entreedeur van lingerie-speciaalzaak Bonne Nuit in Mijdrecht heeft wethouder Anco Goldhoorn op 17 november 2014 de eerste match bekrachtigd tussen Zakenvrouwen en gemeente De Ronde Venen. Lilian van der Schaaf is een van de zakenvrouwen die een stageplaats aanbiedt aan bijstandsvrouwen. Lees hier meer>

Algemene Ledenvergadering en bijeenkomst | 6 april 2016

Op 6 april vond een bijeenkomst plaats in Hotel Restaurant Villa Lokeend in Vinkeveen. Op het programma stond de Algemene Ledenvergadering en een workshop van Jip van der Valk. Deze vergadering werd afscheid genomen van Martine van Acker als bestuurvoorzitter. Martine is voorzitter geweest vanaf de start van de vereniging. Het bestuur bedankt haar voor haar bijdrage aan de groei van de vereniging afgelopen jaren. Uiteraard blijft Martine lid van Zakenvrouwen DRV. Simone Borgstede neemt het stokje van voorzitter over van Martine. Dezelfde vergadering werd ook Sandra Geelink benoemd tot algemeen bestuurslid. Sinds het vertrek van Hanneke Lutz als bestuurslid was er een vacature vrij die bij deze vervuld is. Deze avond stonden we ook stil bij het overlijden van Mirjam Verbruggen. Mirjam heeft onder meer een bijzondere bijdrage geleverd aan het project Restart. We zullen haar enthousiasme en betrokkenheid missen.

IMG_1038

Bijeenkomst Samen bouwen aan 2016 | 3 februari 2016

Op 3 februari kwamen we bij elkaar in de Broedplaats in Vinkeveen om met elkaar te brainstormen over het jaarprogramma van 2016. Dat leverde een hoop goede ideeën en praktische inzichten op. Onder meer over het gewenste aantal bijeenkomsten per jaar (6), populaire dagen (woensdag, donderdag en dinsdag) en tijdstippen (avond, eind van de middag en ochtend) voor bijeenkomsten. Ook werd geïnventariseerd tegen welke vraagstukken iedereen in de praktijk aan loopt. Goede thema’s voor toekomstige bijeenkomsten en netwerksessies! Overigens bleek aan dat laatste, netwerken, volop behoefte te zijn. Evenals het meer met elkaar in contact blijven buiten de bijeenkomsten om. Denk daarbij aan nieuwsbrieven en het delen van informatie met elkaar via social media. Op basis van alle input is het jaarprogramma opgesteld. Meer informatie daarover vind je bij de Agenda en in de nieuwsbrieven die je vanaf nu elke 2 maanden ontvangt.

Facebook

Back to Top