Annelies Veerhuis stelt zich voor

Als relatief nieuw lid van jullie leuke club zakenvrouwen en als nieuw bestuurder wil ik me nader aan jullie voorstellen.

Mijn naam is Annelies Veerhuis. Ik ben getrouwd met Johan en wij hebben samen vier kinderen. Ik ben eigenaar van de Remedial Teaching praktijk Annelies Veerhuis aan het Hofland in Mijdrecht.

Ik heb jarenlang in het onderwijs gewerkt in de omgeving van de Ronde Venen waar ik als leerkracht én als lid van het MT veel ervaring heb opgedaan. Ik wilde meer verdieping en besloot me te specialiseren in de aanpak van diverse leerproblematieken. Na mijn masterstudie Special Educational Needs heb ik mij aangesloten bij de landelijke Beroepsvereniging LBRT en ben ik in 2011 mijn eigen remedial teaching praktijk gestart.

Ik behandel kinderen met een leer- en of ontwikkelingsachterstand in de breedste zin van het woord. Denk hierbij aan kinderen die gediagnosticeerd zijn met Dyslexie, Dyscalculie of ADHD, tot kinderen die om wat voor reden dan ook periodiek minder goed onderwijs hebben gekregen.
De ouders kloppen meestal op eigen initiatief bij mij aan. Ze hebben een hulpvraag en zijn naast adequate hulp, ook op zoek naar een luisterend oor.
Als Remedial Teacher ga ik op zoek naar de oorzaak op van het leerprobleem. Als ik na onderzoek de hiaten in de leerontwikkeling zichtbaar heb gemaakt, begint het zogenaamde remediëren; het herstellen, opbouwen en verder ontwikkelen op een manier die bij de leerstijl van het kind past.
Het is een heel persoonlijk proces afgestemd op wat het kind nodig heeft. Ik geef het kind eigenaarschap in het proces zodat het de draad op kan pakken en op den duur zelfstandig verder kan.

Zo begeleid ik op wekelijkse basis meer dan 25 leerlingen per week. Allemaal kinderen en jongvolwassenen met uiteenlopende problematieken en persoonlijkheden. De meeste kinderen komen wekelijks naar de praktijk, maar geregeld begeleid ik kinderen met een PGB of arrangement ook op school onder schooltijd. Het komt steeds vaker voor dat de scholen het onderwijsaanbod niet ‘passend’ krijgen en mijn hulp inschakelen voor kortdurende interventies.

Tijdens de lange zomervakantie organiseer ik een Summerschool voor kinderen van de basisschool. Een week waarin weggezakte schoolse vaardigheden afgewisseld worden met creativiteit en sport De kinderen staan steviger in hun schoenen bij de start van het nieuwe schooljaar.

Het ondernemerschap bevalt mij goed en tot op de dag van vandaag ben ik blij dat ik deze stap heb gezet. Ik hang graag mijn eigen naamkaartje aan deze persoonlijke dienstverlening!

Privacy Settings
Wij maken gebruik van cookies. Daarmee kunnen wij onder andere verschillende opvragingen van pagina’s van de website combineren en het gedrag van gebruikers analyseren.Privacy Policy
Youtube
Laat inhoud zien van - Youtube
Vimeo
Laat inhoud zien van - Vimeo
Google Maps
Laat inhoud zien van - Google