Diana, sinds januari is jouw bedrijf verkocht. Wat heeft je doen besluiten je bedrijf te verkopen?

Een jaar of 3 geleden was er een moment waarop ik bij mezelf te rade ging: vind ik dit nog leuk genoeg om het tot mijn pensioen te doen, met al het personeel en alle verantwoordelijkheid die ik moet dragen….

Mijn gevoel was toen eigenlijk al van niet, maar ja wat zijn dan de opties? Best lastig, waardoor ik het in eerste instantie een beetje op de lange baan heb geschoven. Maar in oktober 2019 werd ik zelf benaderd of ik het wilde verkopen. Mijn eerste reactie was NEE, maar na veel nadenken heb ik een heel zorgvuldige keuze gemaakt hier toch voor te gaan.

Het bedrijf Matchplan heeft toen een waardebepaling van mijn bedrijf gemaakt, en dat gaf me wel het gevoel dat ik er een goede prijs voor kon krijgen. Zij hebben vervolgens een overzicht van het verkooptraject gemaakt en mij hierin begeleidt. Zo hebben zij bedrijven voorgesteld aan wie ik zou kunnen verkopen, en waarvan ik mocht aangeven of ik het een geschikte partij vond. Met een paar heb ik toen verdere gesprekken gehad, om te kijken of ze pasten binnen het profiel van mijn bedrijf en of ik er een goed gevoel bij had.

Corona heeft alles wel behoorlijk vertraagd. Van vorig jaar mei tot nu, waar het anders waarschijnlijk vorige zomer al afgerond zou zijn. Maar ik had voor mezelf al besloten dat ik dit wilde doorzetten.

Ik was ondertussen ook net met een basisschool in Vinkeveen een samenwerkingstraject begonnen voor een kindcentrum; en het was voor mij heel belangrijk dat de overname partij hier wel mee door zou willen gaan, evenals het feit dat ik hier sterk bij betrokken zou blijven. Dat is allemaal verder uit onderhandeld, en omdat er ook een heel leuke klik was met de kopende partij, konden we dat allemaal tot ieders tevredenheid uitwerken. Ik ben nu in dienst als beleidsmedewerker; een kant van het werk die ik heel leuk vind.

Bij Sandra Geelink, medezakenvrouw, van ‘Samen naar resultaat’ heb ik de afgelopen jaren coaching gehad voor mijn team, maar ook voor mijzelf. Ik heb haar hulp gevraagd bij het opstellen van een plan wat zou bijdragen aan een soepele overgang van mijn medewerkers naar de nieuwe organisatie. We hebben een soort draaiboek gemaakt, waar ik heel veel houvast aan gehad heb. Het heeft er echt voor gezorgd dat de eerste weken na de verkoop voor iedereen fijner verlopen zijn.

Waar zie jij jezelf over 10 jaar?

Nu mijn bedrijf is verkocht ga ik een Master pedagogiek doen. Als ik die straks heb behaald kijk ik wel wat ik ga doen; misschien als ZZP’er werken of misschien in loondienst als ik een leuke baan tegenkom. Bijvoorbeeld bij de overheid of de gemeente het beleid uitzetten. De rode draad blijft voor mij kinderen, maar ik hoef niet meer een eigen bedrijf met personeel.