Hoe gaat het met jou en jouw bedrijf?

Met BSH Bouw gaat het heel goed. Zakelijk gezien hebben we weinig last van de Corona-crisis. Sterker nog, doordat iedereen thuis moest gaan werken, kwamen de irritaties van de lang uitgestelde verbouwingen naar boven en kwamen er bij ons alleen maar meer aanvragen binnen.  Persoonlijk was dit wel een uitdaging. Doordat het werk voor mijn man gewoon doorging (en dus eigenlijk door de aannemende aanvraag alleen maar meer werd), werd het voor mij op kantoor ook alleen maar drukker. En om dat goed te combineren met de thuisscholing van onze dochter, dat was wel een uitdaging.

Hoe zie je jouw zakelijke toekomst?

Mijn zakelijke toekomst zie ik goed tegemoet. De afgelopen jaren zijn we rustig aan gegroeid, maar die groei is gaan versnellen. Vorig jaar zijn we al een andere koers ingeslagen door het aannemen van personeel. Dit jaar is dat uitgebreid met een leerling en eigenlijk hebben we ook nog echt een goede zelfstandig timmerman nodig. We hebben veel terugkerende klanten, maar alleen dit jaar zijn er ook alweer veel nieuwe klanten bijgekomen. We zijn dus op alle vlakken erg aan het groeien. Dit brengt heel veel positieve energie met zich mee. Dus ik zie de toekomst zeer positief tegemoet.

Verwacht je veranderingen of heb je al veranderingen ingezet?

Het heeft zeker veranderingen met zich meegebracht. Voorheen probeerde ik alles meteen op te pakken en af te handelen. Dat is nu niet meer mogelijk. Aan het begin van de crisis doordat je zoveel moest schakelen en ook thuis je aandacht anders moest verdelen. Maar doordat het zo druk is, lukt het nu nog steeds niet om overal meteen op te reageren. Ook qua projecten en personeel zijn we dit jaar erg gegroeid. Dit vraagt een andere manier van plannen. Daar moet ik zelf nog wel af en toe aan wennen, maar ook klanten zullen iets langer op reactie moeten wachten als ze zijn gewend.

Kun je ook positieve effecten zien? Heeft de crisis je ook iets ‘gebracht’?

Door deze crisis zijn we ons wel weer gaan realiseren wat er nu eigenlijk belangrijk is. En dat is toch de gezondheid van jezelf en je naasten. Het heeft mij persoonlijk weer even alles in perspectief doen zetten.

Aan welke zakenvrouw wil jij de pen doorgeven?

Ik zou de pen graag door willen geven aan Jessica Goezinne van Schoonheidssalon Zuidzijde. Haar branche heeft langere tijd helemaal stilgelegen en ik ben benieuwd wat voor invloed dat op haar zaak en haar persoonlijk heeft gehad.

  • +31 (0) 297 272 777

  • Constructieweg 19a • 3641 SB • Mijdrecht