Wie ben je en wat doet jouw bedrijf?

Susan & Alice: Wij zijn Susan en Alice Kool(zussen) en hebben een 18 holes golfbaan met een par 3 baan, oefenfaciliteiten, een bar/restaurant met groot terras, een winkel met golfbenodigdheden en 2 jeu de boulesbanen. Iedereen is welkom in ons restaurant als we open zijn, dus kom van de zomer gerust eens kijken naar onze prachtige omgeving.

Wat is het geheim van het succes van jouw onderneming?

Susan & Alice: We hebben een mooie golfbaan in het midden van het land met een gezellige vereniging. We werken erg aan onze kwaliteit en willen graag dat iedereen bij ons gewoon kan genieten.

Heb je a.g.v. corona je bedrijfsvoering veranderd? Zet je deze veranderingen door?

Susan & Alice: We hebben wel 15 keer onze bedrijfsvoering moeten wijzigen helaas. Helemaal alles dicht, golfbaan open voor de jeugd, golfbaan open voor iedereen, restaurant open, toch weer dicht, 2 personen per flight, 4 personen per flight en dat allemaal een paar keer heen en weer. We hebben heel wat mails naar onze leden en medewerkers verzonden om iedereen weer op de hoogte te brengen.

We hopen dat alles weer terug mag als voor corona. We missen heel erg de gezelligheid en de leuke evenementen!

Zijn er voor jou persoonlijk zaken veranderd de afgelopen tijd?

Alice: het gezellige samenzijn mis ik wel erg. Op zich hou ik wel van onverwachtse dingen en snel schakelen maar het zou nu wel weer leuk zijn om gewoon normaal te kunnen werken.

Susan: een beetje druk op de ketel mis ik wel. Soms is het lekker om een deadline te hebben om zaken voor elkaar te krijgen. Het kabbelt nu een beetje te veel.

Hoe zie je jouw zakelijke toekomst? Welke kansen wil je grijpen?

Susan & Alice: Golf is momenteel erg populair. We hopen veel nieuwe golfers aan te trekken. We hopen ook dat golf minder wordt gezien als een “dure sport alleen voor ouderen”. Door het niet kunnen voetballen komen er al meer jongeren golfen. Nu nog zaak om ze te behouden voor golf.

Jullie hebben ook veel oudere leden. Denken jullie na de corona op dezelfde wijze van voor de corona te kunnen doorgaan of zal de aanpak en sfeer blijvend veranderd zijn?

Susan & Alice: We hopen dat door de vaccinaties alles weer kan worden als voor corona maar we kunnen niet in de toekomst kijken. En corona zal voor iedereen wel iets hebben veranderd. Ik hoop bijvoorbeeld geen stoffen zakdoeken meer te zien.

Aan welke zakenvrouw wil jij de pen doorgeven?

Susan & Alice: Aan Myra de Groot met de vraag: Je nieuwe theeconcept ziet er fantastisch uit en je werkt er overduidelijk hard aan. Zat dit al in de planning of heb je het bedacht omdat er verder weinig mogelijk is in jouw vakgebied? En aan Hanneke Lutz: ‘Heb je in de modezaak door corona meer werk te doen of juist minder? En als het minder werk is kun je daar dan ook van genieten? En als het meer is hoe combineer je dat met je gezin?