Wie ben je en wat doet jouw bedrijf?

Simone: Mijn naam is Simone Borgstede en sinds 2015 bestaat mijn bedrijf ‘Ik Organiseer Het Wel’. De titel dekt de lading, ik organiseer met veel plezier zakelijke evenementen, trouwerijen en feesten.

Wat is het geheim van het succes van jouw onderneming?

Simone: Het geheim van mijn succes zit vooral in mijn enthousiasme, gedrevenheid en flexibiliteit. Ontzorgen is daarbij de belangrijkste drijfveer. Inventariseren wat je klant voor ogen heeft en daarmee aan de slag gaan. En dan blijft het altijd de sport om net dat stapje extra te zetten waarmee je de klant positief verrast en blij kunt maken.

Heb je a.g.v. corona je bedrijfsvoering veranderd? Zet je deze veranderingen door?

Simone: Tsja mijn tak van sport wordt door corona hard geraakt. Een leuk feestje zit er even niet in helaas. Maar toch bleken er voldoende kansen om creatief iets te organiseren. Zo heb ik voor één van mijn vaste klanten in november en december op anderhalve meter een feestje georganiseerd voor de deur bij eenzame ouderen. Bezoek van Sinterklaas met cadeautje aan de deur en net voor de kerst met Christmas Carrol zangers.

Daarnaast heb ik me meer gericht op andere dingen, zodat mijn inkomsten niet helemaal op nul zouden komen. Zoals het geven van social media trainingen en ondersteunen van social media campagnes.

Zijn er voor jou persoonlijk zaken veranderd de afgelopen tijd?

Simone: Dus er is nogal het één en ander veranderd. Is dat erg? Natuurlijk wil je graag doen waar je goed in bent maar tegelijk is het ook goed om in mogelijkheden te denken. Als een deur dicht gaat gaat er een raam open is de uitspraak. Opnieuw de focus pakken en daarmee aan de slag gaan. 

Ik heb een hele serie online trainingen en workshops gevolgd en daarmee ook een keuze gemaakt. Want nu doe ik én mijn werk én de politiek én hier en daar ook nog wat bestuurswerk. Dat is wel veel en zorgt er soms voor dat je niet alles even goed kunt doen. In dat opzicht is deze tijd goed geweest. Prioriteiten stellen, dat is echt wel een moeilijk proces geweest. Maar nu de knoop is doorgehakt valt er een last van mijn schouders.

Hoe zie je jouw zakelijke toekomst? Welke kansen wil je grijpen?

Simone: Mijn zakelijke kansen liggen inmiddels elders, de voortdurende onzekerheid over wanneer je weer echt iets kunt organiseren speelde daar natuurlijk een grote rol. Maar doordat ik een ander stuk heb opgepakt van wat ik ook heel erg leuk vind om te doen ben ik eigenlijk heel enthousiast. Ik heb er heel veel zin in en ben heel benieuwd wat de toekomst mij brengt. Ik heb er alle vertrouwen in. Dit kinkt wellicht wat cryptisch, maar het kost nog wat tijd voor alles in kannen en kruiken is. En daarom hou ik het nog even voor mezelf.

Hoe kijk jij terug op het afgelopen jaar en hoeveel impact heeft dat gehad op jouw zakelijke uitdagingen en activiteiten? Had je dingen anders willen doen?

 Simone: In maart 2020 had ik nog het idee dat we in het najaar wel weer van start zouden kunnen gaan. Eigenlijk genoot ik een beetje van de gedwongen rust. Die rust heeft er wel voor gezorgd dat ik ben gaan nadenken over waar ik mijn tijd aan wil besteden. Ik hield zoveel ballen in de lucht dat het één ten koste ging van het ander. Dat hoop ik nu beter onder controle te krijgen. En dat is belangrijk, want een beetje vrije tijd en rust is goed om het vol te houden. 

Aan welke zakenvrouw wil jij de pen doorgeven?

Simone: De pen geef ik over aan Maria Elena Verbruggen – Fauci:

Veel mensen zijn ineens heel anders naar hun huis gaan kijken, kantoor aan huis maar ook lekker naar buiten kunnen. Ben eigenlijk benieuwd of Maria Elena Fauci dat heeft gemerkt aan haar werk??

  • 06-21 95 17 35

  • Herenweg 184 • 3648 CP • Wilnis