Wie ben je en wat doet jouw bedrijf?

Mieke: Hallo, ik ben Mieke van ’t Schip, de fotovrouw. Ik fotografeer allerlei portretten van mensen en dieren. Ook fotografeer ik bruiloften, (familie) feesten, babyshowers en sporadische een klein zakelijk evenement. Ik hou ervan om een persoon of situatie zo natuurlijk / spontaan mogelijk vast te leggen op een foto. Maar in sommige opdrachten maak ik meer gebruik van mijn creativiteit en zorg ik voor speciale effecten.

Wat is het geheim van het succes van jouw onderneming?

Mieke: Mijn persoonlijke aanpak. Ik neem alle tijd voor een shoot en zorg dat iedereen zich op z’n gemak voelt. Voor de kwaliteit van de foto is het belangrijk dat iedereen zich prettig voelt. Verder zorg ik ervoor dat ik scherp heb wat de verwachting is van mijn klant. Dit doe ik bijvoorbeeld door een moodboard te maken.

Heb je a.g.v. corona je bedrijfsvoering veranderd? Zet je deze veranderingen door?

Mieke: Door de corona is het alles veranderd. Er zijn geen familiebijeenkomsten, vergaderingen en bruiloften meer. In deze plaats zijn nu uitvaarten en de zogenaamde afscheidsfotografie gekomen. Even schakelen was dit voor mij, maar het is erg waardevol werk om te kunnen doen. Verder hou ik mijn zelf nu meer bezig met het digitaliseren van dia’s en het portretteren van dierbare voorwerpen, zoals b.v. een antiek doopjurk of oud gereedschap.

Zijn er voor jou persoonlijk zaken veranderd de afgelopen tijd?

Mieke: Mijn persoonlijke situatie is ook veranderd. Mijn man is sinds de lockdown ook thuis en we zien weinig familie en vrienden. Ik mis het om mensen live te zien en te spreken.

Hoe zie je jouw zakelijke toekomst? Welke kansen wil je grijpen?

Mieke: Ik wil de afscheidsfotografie en de fotografie van dierbare spullen verder uitbreiden en door ontwikkelen, omdat ik dit dankbaar werk vind. Mijn toekomst is wel onzeker, omdat veel mensen via hun eigen telefoon, computer en sociale media foto’s kunnen maken en bewerken. Ik verwacht wel als er weer bijeenkomsten kunnen plaatsvinden ik wel weer opdracht krijg voor het fotograferen van bruiloften en andere evenementen.

Hoe ga jij te werk in deze periode, heb je nadelige gevolgen i.v.m. de corona en belangrijker: Wat maakt een foto bijzonder en wat is voor jou het mooiste om te fotograferen?

Mieke: Ik werk nu op voldoende afstand soms zelfs met een raam ertussen, het zogenaamde quarantaine-portret. Het maakt het fotograferen toch wel lastiger met de reflecties, vooraf wordt ook alles goed schoon gemaakt. Zeker als we in de studio bezig zijn geweest. Het mooiste om te fotograferen vind ik toch portretten van mensen samen zoals ze echt zijn! Dierbare momenten net even die blik naar een baby van een moeder, vader, oma, of opa die geen uitleg meer hoeft te hebben. Een beeld zegt nog altijd meer als duizend woorden. En dat vind ik echt bijzonder, alleen al omdat ik niet zo’n prater ben.

Aan welke zakenvrouw wil jij de pen doorgeven?

Mieke: Graag wil ik de pen doorgeven aan Angelique Streefkerk van Lique’s Creations & More.

  • 06-40256713