Hoe gaat het met jou en jouw bedrijf?

Met mij gaat het eigenlijk heel goed. De Corona heeft mij wel wat meer aan huis gekluisterd maar ik ben wel zoveel mogelijk in mijn vrije tijd naar buiten geweest. Ik houd van fietsen, een mooie wandeling maken of een stukje hardlopen in de polder. Eigenlijk heb ik dit meer gedaan dan voor de Corona omdat ik toen blijkbaar veel meer buiten de deur was voor een drankje of vriendenbezoek.

Met mijn bedrijf gaat het uitstekend. Wij hebben nauwelijks last gehad van de Corona. Alleen in de beginperiode was het even spannend of we nog wel bezichtigingen konden doen en de kijkers dat zelf aandurfden. Ook zijn de bezoeken op kantoor tot een minimum beperkt geweest. Koopaktes zijn toen telefonisch doorgesproken en op afstand getekend. Minder persoonlijk maar wel werkbaar.

Hoe zie je jouw zakelijke toekomst?

Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet. De markt is nog steeds goed, de rente nog steeds laag en de krapte in de markt maakt ook dat er behoefte blijft aan woningen. Zolang het sentiment niet de overhand neemt, verwacht ik niet dat de prijzen dalen. Stabilisatie zal wel het geval zijn. Ook in taxatieland hebben we veel opdrachten. Voor kopers die een huis gekocht hebben maar ook voor opdrachtgevers die gaan verbouwen of hun hypotheek oversluiten door de lage rente.

Verwacht je veranderingen of heb je al veranderingen ingezet?

Nee, ik verwacht als gevolg van de Corona geen grote veranderingen. Geen schermen, geen mondkapjes. Bij Vida makelaars is dat allemaal niet aan de orde. Waar we natuurlijk wel in zijn algemeenheid mee te maken hebben is het minder ‘persoonlijke’. Maar dat is niet alleen bij ons als dienstverlener. Geen handen , geen bemoedigende schouderklop of soms een omhelzing. Het afstand houden vind ik lastig. Daar heb ik best moeite mee.

Uiteraard zijn veranderingen wel aan orde maar die zijn er altijd en hebben niets met Corona te maken. Altijd eens stap voorwaarts want als je stil blijft staan, word je zo maar ingehaald!

Kun je ook positieve effecten zien? Heeft de crisis je ook iets ‘gebracht’?

Zakelijk zie ik geen positieve effecten. Wij werken met mensen en dan is 1,5 meter afstand niet bevorderlijk voor het persoonlijk contact. Wel heeft het ons als Vida team wel wat gebracht. We hebben in de begintijd toen we nog niet wisten welk effect de Corona voor Vida zou hebben, elkaar heel goed gesteund en positiviteit uitgestraald. ‘Wat er ook gebeurt, we laten ons niet uit het veld slaan!’

Persoonlijk heeft het me wel wat gebracht. Ik heb meer tijd thuis doorgebracht met m’n gezin dat veel quality time heeft gegeven. Ik ben nog blijer met mijn eigen huis; heerlijk de ruimte en de rust ervaren. Meer gekokkereld, zelfs taarten gebakken en zo ook de tuin, die weer helemaal op orde is. Maar kasten opruimen en thuis werken is niet aan de orde geweest.

Aan welke zakenvrouw wil jij de pen doorgeven?

Aan Ellen de Vries.

  • +31 (0) 297 – 21 29 87

  • Dorpsstraat 14 • 3641 EC • Mijdrecht