Het overviel denk ik ons allemaal; na 30 jaar stopt Lillian met Bonne Nuit! Hoe is het zo gekomen, wat is de aanloop hiernaartoe geweest?

In 2009 stortte de economie in; ik had 10 meiden in dienst, en moest noodgedwongen terug naar 3 gaan. De economie was slecht, en daarna is het internet alleen maar toegenomen. Ondanks mijn eigen webshop kan ik toch niet op tegen de grote ‘jongens’, qua voorraad en prijs.

Het vak vind ik nog steeds heel leuk, en het zal mij ook het meeste verdriet doen na 30 jaar afscheid te nemen van ‘mijn kind’; het persoonlijke advies, de contacten. Je merkt dat er steeds meer mensen in de paskamer foto’s staan te nemen, om het ergens anders iets goedkoper te kopen. En dat wordt alleen maar meer, dat is de realiteit van deze tijd.

Kun je wat vertellen over het ontstaan van het idee rond de Kantine?

Met Jeroen heb ik al lange tijd een goede klik, en waren we regelmatig aan het sparren over leuke nieuwe dingen. We bouwden onbewust steeds meer toe naar concrete plannen en ideeën. En toen kwam er ineens een pand op ons pad waar we het helemaal mee zagen zitten! Dat ging helaas niet door, maar we realiseerden ons wel dat we het echt heel leuk vinden om in Mijdrecht zoiets op te zetten.

Begin van dit jaar liepen we langs het pand van Elenbaas, en toen zagen we het helemaal voor ons: à la de TV Kantine van Irene Moors en Carlo Boszhard; een leuke, gezellige en grappige brasserie met high wine en high tea, tapas en plek waar je lekker met je vriendin bij de open haard een wijntje gaat zitten drinken. Elenbaas had eigenlijk al een andere bestemming voor het pand, maar vond dit toch wel een heel leuk plan. De gemeente was ook enthousiast dus uiteindelijk konden we er echt voor gaan!

Mijn huidige zaak was toen natuurlijk ook een punt. Deze zaak hangt echt aan mijn persoon en ik wilde het ook niet een andere lingeriezaak verkopen. Maar ook daar is een goede oplossing voor gekomen, want Sjaak gaat hier t.z.t. zijn Private Fitness vestigen.

Hoe zie jij de Kantine voor jou? Wat is jouw rol hier?

Jeroen en ik gaan het samen runnen maar we zijn van nature meer dan alleen gastvrouw en gastheer. We zijn het gezicht, en zullen er ook zeker een stempel op drukken met de gezelligheid en het contact met de mensen, maar we werken allebei ook gewoon mee.  We gaan daar lekker knallen!

En hoe zie jij jezelf en de Kantine over tien jaar?

Dan zijn we daar nog steeds aan het knallen, maar misschien iets rustiger. Omdat we het samen doen kun je makkelijker je eigen momenten pakken, en het even aan de ander over laten, aangezien je samenwerkt met iemand die het op dezelfde manier oppakt als jij.

Wat kunnen we verwachten?

De Kantine bestaat uit een paar verschillende gedeeltes, waar je in het zitgedeelte gezellige feestjes, high tea’s en verjaardagen kunt houden. Een overkapt terras en een grote bar bieden nu al plek aan 110 mensen, straks zelfs aan 160 mensen; gezellig even onderuit na het shoppen bij de open haard. Een gedeelte wordt het Chocoladehuisje, met een eigen ingang. We zijn druk bezig met opbouwen; loop gerust eens even langs! We werken ernaar toe en kijken er naar uit je in januari te kunnen ontvangen daar!