Wie ben je en wat doet jouw bedrijf?

Lillian: Mijn naam is Lillian van der Schaaf, voorheen eigenaresse van lingerie speciaalzaak Bonne Nuit en sinds 1 januari eigenaar (samen met Jeroen Vergouw van het Chocoladehuisje) van De Kantine Mijdrecht. Een nieuwe Brasserie in het hartje van Mijdrecht, waar je gezellig kunt lunchen of kunt genieten van een high tea, high wine, high beer, tapas of fingerfood. Maar waar je ook feestjes kunt geven of gewoon een lekkere koffie plateau kunt bestellen.

Wat is het geheim van het succes van jouw onderneming?

Lillian: We hopen uiteraard dat dit een succes gaat worden en denken dat Mijdrecht daar zeker nog ruimte voor heeft. Wij kennen veel mensen en hebben met de Kantine een leuke gezellige sfeer neergezet, waar iedereen zich thuis voelt.

Heb je a.g.v. corona je bedrijfsvoering veranderd? Zet je deze veranderingen door?

Lillian: Dit plan hadden we al voordat alle ellende met corona was begonnen. Maar wij zijn ervan overtuigd dat wanneer Corona voorbij is, onze onderneming juist nog succesvoller zal zijn. Want na zo’n vervelende tijd heeft iedereen er behoefte aan de gezelligheid weer op te zoeken, met name in de horeca.

Zijn er voor jou persoonlijk zaken veranderd de afgelopen tijd?

Lillian:  Voor mij is het roer helemaal omgegaan. Van lingerie naar horeca: totaal geen vergelijking! Behalve dan het omgaan met mensen. Dat vind ik het belangrijkste en leukste om te doen. En ik heb er een zakenpartner bij. Na 30 jaar er altijd alleen voor te hebben gestaan, heb ik nu iemand om alles mee te delen. Het bedrijf is ook te groot om allemaal alleen te runnen.

Hoe zie je jouw zakelijke toekomst? Welke kansen wil je grijpen?

Lillian: De toekomst zie ik positief, anders had ik nooit deze stap genomen. Dat zou met de winkel anders geweest zijn. Zeker na de corona: bijna alles gaat nu online. Dat was in mijn lingeriezaak hetgeen ik het minst leuk vond. Want persoonlijke aandacht en service zijn niet online te geven.

Als retailer in hart en nieren ga je nu de stap maken om een echt horecadier te worden. Welke eigenschappen – denk je – dat je meeneemt om van je nieuwe avontuur een succes te maken?

De eigenschappen die ik vanuit ‘Bonne Nuit’ meeneem om van ‘De Kantine’ een succes te maken hebben naar mijn idee allemaal te maken met de manier waarop ik met mensen omga. Met veel persoonlijke aandacht en service.

En samen met Jeroen geloof ik zeker dat het gaat lukken om van De Kantine een succes te maken!

Aan welke zakenvrouw wil jij de pen doorgeven?

Lillian: Ik geef de kettingvraag door aan Jessica de Koning en mijn persoonlijke vraag aan haar is:

Hoe ervaar jij het nu, na jaren de kroeg gehad te hebben? Bevalt het in de catering /workshops?

  • 06-53 89 16 75

  • Dorpsstraat 42A • 3641 ED • Mijdrecht