Wie zijn jullie en wat doet jullie bedrijf?

Laura: Ik ben Laura Eekels, mens, echtgenote (al 44 jr), oma (4x), moeder (2x), vriendin en onderneemster. In die volgorde poog ik mijn leven vorm te geven. Oorspronkelijk ben ik juf en daarna heb ik Sociale Wetenschappen gestudeerd aan de UVA.

In 1994 ben ik gevraagd om trainingen te geven in de MS-Office. Windows 95 begon toen net, PowerPoint, Outlook etc bestonden nog niet. Dus dat was leuk pionieren. Helaas waren de opleidingsbureaus voornamelijk geïnteresseerd in het geld, dus grote groepen. Dat werkt niet. Daarom ben ik in 1999 gestart met mijn eigen bedrijf: MS trainingen op maat in kleine groepjes gelijkgestemden of privé. Dat liep direct als een trein.

Zo’n 5 jaar geleden heb ik een uitvinding gedaan, octrooi gekregen en laten produceren. Dit zijn we (mijn man Thomas en ik) nu in de markt aan het zetten. Heel leuk, weer iets geheel anders. We zitten nu opeens in de bouwwereld en ontdekken steeds meer mogelijkheden voor onze uitvinding.

Wat is het geheim van het succes van jullie onderneming?

Laura: Het succes van mijn trainingen was het maatwerk: aandacht voor en luisteren naar de klant. Dat leren wat men wil en nodig heeft en geen tijd verliezen met onnodige informatie. Dat deed toen nog niemand. Dit geldt ook voor ons (officieel mijn) 2e bedrijf: “SpouwVast”. Door te luisteren naar de klant hebben we aanvullende uitvindingen gedaan om nieuwe vragen van de klanten te kunnen oplossen.

Andere heel belangrijke factoren zijn: we vinden het leuk doordat we het helemaal naar eigen idee kunnen doen. Ik ben nu met pensioen, met de (klein)kinderen gaat het goed, we hebben een leuk huwelijk en er is geen enkele druk om veel omzet te halen. Klanten zien dat en denken mee en gunnen het ons.

Heb jullie a.g.v. corona je bedrijfsvoering veranderd? Zetten jullie deze veranderingen door?

Laura: Corona was voor ons een gouden tijd: iedereen ging klussen, dus onze producten vonden grote aftrek. Wij hebben niets veranderd, maar hoe meer kopers, hoe meer bekendheid. Daar moeten wij het van hebben, want het is heel lastig om als leek in de bouwwereld door te dringen. Die verandering zal, denk ik, wel doorzetten. Daarnaast helpt de overheid ons door steeds meer veiligheid in de bouw te eisen.

Voor mijn trainingen was dit een ramp jaar: 1 januari zat ik in een rolstoel na een ernstig skiongeluk, vervolgens kwam de Corona. Dus: alle afspraken werden stopgezet. Een mooi natuurlijk einde van mijn trainingscentrum. Ik heb besloten ermee te stoppen en alleen verder te gaan met de SpouwVast.

Zijn er voor jullie persoonlijke zaken veranderd de afgelopen tijd?

Laura: De afgelopen tijd hebben wij een aanvullend product uitgevonden: de SlotAdapter om dure fietsen, gereedschap maar ook hele steigers op slot te zetten aan de gevel tegen diefstal. Thomas gaat nu met vervroegd pensioen, zodat we alle tijd hebben. Werken is voor ons nooit een hoofdzaak geweest. We hebben allebei altijd parttime gewerkt en de meeste tijd gestoken in andere zaken. Dus dat de trainingen en zijn werk wegvallen is wel even gek, maar de nieuwe stap is weer leuk.

Hoe zien jullie je zakelijke toekomst? Welke kansen willen jullie grijpen?

Laura: Met SpouwVast hoop ik nog meer terrein te winnen en leuke variaties te ontwikkelen.

Kettingvraag van Gery aan Laura

Hoe breng je op dit moment, nu er geen beurzen gehouden mogen worden, jullie product Spouwvast onder de aandacht??

Logische vraag, maar het meeste werk hiervoor wordt door de klanten gedaan via mond-tot-mond reclame, door de vakbladen die allen heel positief over ons schrijven en door de dealers die ons (ook in hun folders en websites) aanprijzen. Daarnaast leggen wij zelf contact met allerhande partijen. Daar gaan we gezellig langs (koffie en lunch onderweg) en voeren we heel leuke gesprekken. Door de SlotAdapters horen fietsenwinkels, verzekeringsmaatschappijen etc. ook opeens tot onze doelgroep. Iedereen is enthousiast over de eenvoud van onze producten. En verder maken we nu reclame met onze camper die heel mooi bestikkerd is door Erica van Plakkaatje.

Aan welke zakenvrouw wil jij de pen doorgeven?

Laura: Ik geef de kettingvraag door aan Alice en Susan Kool en mijn persoonlijke vraag aan hen is:

‘Jullie hebben ook veel oudere leden. Denken jullie na de corona op dezelfde wijze van voor de corona te kunnen doorgaan of zal de aanpak en sfeer blijvend veranderd zijn?’

  • Laura: 0297-769061

  • Windmolen 41 • 3642DA • Mijdrecht