Wie ben je en wat doet jouw bedrijf?

Katinka: Mijn naam is Katinka van der Velden, ik ben 33 jaar, ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. Ik woon- en heb mijn ondernemingen aan de Demmerik 31 in Vinkeveen. Ik heb inderdaad 2 ondernemingen, zoals Diana al opmerkte: Administratiekantoor Hulshof & van der Velden en Atento Thuiszorg.

Administratiekantoor: 9 jaar geleden ben ik na mijn HBO studie ingestapt bij het administratiekantoor van mijn moeder, nu runnen wij het samen. Voor ZZP’ers en bedrijven in het MKB met een grote variatie: zakelijke dienstverlening, detailhandel, gezondheidszorg, kunst & cultuur etc.
Thuiszorg: een thuiszorgorganisatie werkzaam in de regio’s Amstel, Vecht & Venen. Wij verplegen, verzorgen en begeleiden mensen thuis. Dat doen wij met veel enthousiasme en inmiddels bestaat ons team al uit 26 personeelsleden & zzp’ers.

Wat is het geheim van het succes van jouw onderneming?

Katinka:  In het administratiekantoor zijn we met een team van 7 mensen en we ontzorgen onze klanten graag door maatwerk te leveren. Wij doen wat we beloven en het liefst op heel korte termijn zodat je als ondernemer snel kunt schakelen en verder kunt met ondernemen.

Bij Atento Thuiszorg streven wij altijd naar hoogwaardige zorg en om precies de zorg te leveren op het moment dat de client het wenst. Dit is gezien de huidige personele uitdagingen en Corona een uitdaging!

Heb je a.g.v. corona je bedrijfsvoering veranderd? Zet je deze veranderingen door?

Katinka: Jazeker heeft Corona de boel op zijn kop gezet, voor wie niet? Binnen het administratiekantoor is iedereen meteen thuis gaan werken, voor zover dat ging als er ook kinderen thuis waren. Het was alle hens aan dek want iedere ondernemer had zijn uitdagingen. We hebben strak ingezet op het voorlichten van ondernemers op de coronamaatregelen en om hen te helpen eventuele subsidies aan te vragen.

Bij Atento Thuiszorg was de situatie nog penibeler. Veel van onze clienten zijn 70+ en vielen automatisch in de risico categorie. Wij hebben heel snel geschakeld door zelf mondkapjes, spatmaskers & schorten te importeren. Ook hadden wij een groot aantal Corona sneltesten ingekocht zodat onze werknemers zichzelf bij klachten konden laten testen. Ik kan met trots zeggen dat wij in deze moeilijke periode onze clienten en medewerkers maximaal hebben beschermd met minimale impact op onze dienstverlening.

Zijn er voor jou persoonlijk zaken veranderd de afgelopen tijd?

Katinka: Ja, ik heb in januari een dochter gekregen: Ella. Mijn man en ik hebben in deze corona tijd beide extra hard gewerkt en zijn heel blij geweest met de support van het kinderdagverblijf De Ronde Venen / De Stal. Onze kinderen David en Ella zijn goed opgevangen in deze heftige periode.

Hoe zie je jouw zakelijke toekomst? Welke kansen wil je grijpen?

Katinka: Ik wil mijzelf maximaal focussen op mijn collega’s in mijn ondernemingen. Mensen, dat is mijn ‘ondernemerskapitaal’! Daar wil ik goed voor zijn, zodat zij goed werk kunnen leveren en zich kunnen blijven ontwikkelen. Daarnaast wil ik een saamhorigheidsgevoel bevorderen, zodat niet alleen ik, maar iedereen met plezier naar zijn of haar werk gaat.

Je hebt naast het administratiekantoor ook een thuishulp organisatie. Twee heel verschillende ondernemingen. Hoe verdeel je je tijd tussen deze 2 ondernemingen en merk jij ook dat er personeelstekort is in de zorg?

Katinka: Ja, inderdaad, er is een verschrikkelijk personeelstekort in de zorg. Meerdere malen per dag moeten wij “Nee” verkopen aan huisartsen, mantelzorgers en cliënten. Dat doet wat met me, daar voel ik me regelmatig slecht bij.

Dus als je nog iemand kent die bij een jonge, frisse thuiszorgorganisatie wil werken, laat het aub weten!

Aan welke zakenvrouw wil jij de pen doorgeven?

Katinka: Ik geef graag de pen door aan Miriam Jonker met de volgende vraag:

Je durfde je los te maken van een deel van je werkzaamheden in je onderneming en bent je gaan focussen op nieuwe activiteiten. Wat doet dat met jezelf en met je onderneming?

  • 0297-213423

  • Demmerik 31 • 3645EA • Vinkeveen