Wie ben je en wat doet jouw bedrijf?

Jessica: Mijn naam is Jessica de Koning. Geboren in Amsterdam (VU), maar opgegroeid in Wilnis. Daar heb ik van jongs af aan met veel plezier gevoetbald in de selekties van de jongens, meisjes en dames van CSW. En zelfs ben ik een keer met een jeugdig oranje-team mee naar Finland geweest. Met werken begon ik bij Parfumerie Stoop in Uithoorn, later bij de Advocatenkantoren Vos & Partners en Jacobs Legal om vervolgens te beginnen met Eet- en Drinkcafé ‘de Buurvrouw’.

Wat is het geheim van het succes van jouw onderneming?

Jessica: De aktiviteiten van Eet- en Drinkcafé ‘de Buurvrouw’ spreken voor zich. Maar het werd steeds meer een locatie waar feesten werden georganiseerd. Het terras werd zomers een geliefd domein voor fietsers, wandelaars en Ronde Veners.

Heb je a.g.v. corona je bedrijfsvoering veranderd? Zet je deze veranderingen door?

Jessica: Corona heeft diep ingegrepen in de aktiviteiten. De zondag dat alles dicht moest zal ik niet licht vergeten. Temeer omdat de voorbereidingen in de keuken net achter de rug waren toen het bericht binnen kwam. Maar – oplossingsgericht als ik ben – dacht ik dan maar maaltijden aan te gaan bieden. Nog diezelfde dag had ik een menu samengesteld waaruit gekozen kon worden. Deze werd via facebook etc verspreid en de reacties waren overweldigend.

Zijn er voor jou persoonlijk zaken veranderd de afgelopen tijd?

Jessica: Toen duidelijk werd dat corona de boel nog wel even zou verstoren heb ik ‘de Buurvrouw’ heringericht om de organisatie te kunnen optimaliseren. Het menu 1.0 werd enige tijd later aangepast naar 2.0. Maar toen het 8.0 werd, ben ik uit gaan kijken naar een andere ruimte. Die vond ik aan de Ondernemingsweg.

Catering in de breedste zin van het woord is nu mijn aktiviteit en de naam is ‘Tapas de Buurvrouw’ geworden. In het verlengde van het eetcafé maar toch een vak waaraan weer allerlei andere eisen worden gesteld. Andere apparatuur, méér gerechten, warmteboxen en de drukte vooral rond de lunch en avond.

Hoe zie je jouw zakelijke toekomst? Welke kansen wil je grijpen?

Jessica: Het ging in mijn bedrijf al lang niet meer om maaltijden alleen. Daarom dat er veel nieuw personeel is geworven, waaronder natuurlijk bezorgers. Werd er bij de start nog weleens de fiets gebruikt, nu gaat alles per auto. Inmiddels bouwen we de cateringaktiviteiten steeds verder uit. Wij hopen dat bedrijven weer flink aan de gang gaan en gebruik van ons gaan maken. Daarnaast organiseren we puzzelritten en broeden wij op nog meer aktiviteiten en evenementen. 

Hoe ervaar jij het nu, na jaren de kroeg gehad te hebben? Bevalt het in de catering /workshops?

Jessica: Het creëren van nieuwe gerechten en specialiteiten is een ontzettend leuke bezigheid en de positieve reacties stimuleren mij enorm. Niets leukers dan achteraf te horen dat we er weer in zijn geslaagd prima gerechten te hebben verzorgd. En dus gaan we daar flink mee door. Er is mij veel aan gelegen ook hiervan een succes te maken.

 De nieuwe aktiviteit betekent intensief buffelen. Maar wel een forse verandering in vergelijking met het café waar de dag om 10.00 uur begon en meestal ná 24.00 eindigde. Het pand van ‘de Buurvrouw’ is inmiddels verhuurd, maar nog wel mijn eigendom. De bedoeling is dat het weer een café wordt.

Aan welke zakenvrouw wil jij de pen doorgeven?

Jessica: De pen geef ik over aan Simone Borgstede en haar wil ik vragen:

Hoe kijk jij terug op het afgelopen jaar en hoeveel impact heeft dat gehad op jouw zakelijke uitdagingen en aktiviteiten? Had je dingen anders willen doen?

  • 06-53 22 65 30

  • Ondernemingsweg 3 • 3641 RZ • Mijdrecht