Wie ben je en wat doet jouw bedrijf?

Esmeralda: Mijn naam is Esmeralda Hogenboom-Dohle en ik run samen met mijn compagnon (vader) Ed Dohle ons familiebedrijf Dohle Consultancy Verzekerings- en Risicoadvies. Dohle Consultancy werkt met unieke adviessoftware, genaamd Risk Explorer®. Hiermee wordt jouw bedrijfs- en risicoprofiel in kaart gebracht, gedocumenteerd en geactualiseerd.

Dankzij de software zijn we in staat om een verzekeringsportefeuille doorlopend op de beste manier te laten aansluiten bij jouw risicoprofiel. En – naast een uiterst concurrerende premiestelling – is dat uiteindelijk waar het bij verzekeren om gaat: ‘het beschermen van de financiële positie (cashflow) ingeval van een ongewenste, onvoorziene calamiteit’. Daarbij levert een risicoanalyse jou áltijd iets op: óf je krijgt een bevestiging van het feit dat je momenteel goed verzekerd bent; óf we komen er samen op tijd achter dat jouw verzekeringspakket (ernstige) hiaten of onvolkomenheden vertoont die om actie vragen.  

Wat is het geheim van het succes van jouw onderneming?

Esmeralda: Bij Dohle Consultancy krijg je persoonlijk advies met eigentijdse middelen en ontvang je ouderwetse service voor jouw particuliere en zakelijke verzekeringen. Net als vroeger komen we bij je thuis. Voor jou (of jullie) wel zo prettig: je hoeft de deur niet uit om de verzekeringen te regelen. Gewoon aan de keukentafel, want in een vertrouwde omgeving is het prettiger om zaken te regelen dan op een vreemd kantoor. Bovendien kan dat op een tijdstip dat jou uitkomt. Liever ’s avonds dan tijdens kantooruren? Voor ons is dat geen probleem.

Heb je a.g.v. corona je bedrijfsvoering veranderd? Zet je deze veranderingen door?

Esmeralda: Wij komen bij de meeste particuliere en zakelijke klanten nog gewoon langs. Wij houden ons aan de COVID- maatregelen. Kan een afspraak door één van deze regels niet doorgaan, dan maken wij gebruik van bijv. online meetings. Maar onze voorkeur gaat uit naar de persoonlijke benadering en op locatie, aangezien je risico’s op locatie veel beter kunt analyseren.

Zijn er voor jou persoonlijk zaken veranderd de afgelopen tijd?

Esmeralda: Ik mis de netwerkbijeenkomsten, mensen doen toch sneller zaken met mensen. Daarbij mis ik de leuke reizen met mijn gezin; het ontdekken van nieuwe restaurants met mijn man. En het samen zijn met familie en vrienden!

Hoe zie je jouw zakelijke toekomst? Welke kansen wil je grijpen?

Esmeralda: Het zijn spannende, uitdagende tijden voor een ieder maar uiteraard ook voor ons. Wij willen ons de komende tijd richten op MKB’ers omdat uit onderzoek blijkt dat bij 67% nog nooit een professionele risicoanalyse is uitgevoerd. En daarnaast willen we ons onderscheiden door op regelmatigere basis een risicoanalyse te maken. Veel assurantieadviseurs doen het dat eenmalig, terwijl juist nu bedrijven iedere dag ‘evolueren’. Zo kan je hiaten in het verzekeringspakket voorkomen. Wij doen dat heel anders! 

Hoe vind je het om met jouw vader samen te werken. Kun jij prive en zakelijk goed scheiden? Of is dat niet nodig?

Esmeralda: Leuke vraag Karin. Dankjewel hiervoor. Ik vind het een voorrecht om met mijn vader te mogen werken. Hij heeft al ruim 30 jaar ervaring in de verzekeringswereld en fungeert als een echte mentor voor me. Uiteraard was het eerste jaar van onze samenwerking zoeken naar een rolverdeling binnen ons bedrijf. En ik moet zeggen, dat die sinds dit jaar goed gevormd is.

Privé en zakelijk loopt bij ons op dit moment nog vaak door elkaar. Ik vind het niet echt nodig om dit te scheiden. Vaak ontstaan juist de goede ideeën in privésfeer, juist op de ontspannen momenten.

Aan welke zakenvrouw wil jij de pen doorgeven?

Esmeralda:  Ik geef de pen graag door aan Annette ter Heijden. Mijn vraag luid als volgt:

Heeft de COVID-19 jou doen inspireren tot het schrijven van een nieuw boek die mensen helpt om hun gezondheidsdoel te behouden/bereiken in deze bijzondere tijden?

  • 06-27 36 55 47

  • Loopveltweg 48 • 3645 WK • Vinkeveen