Wie ben je en wat doet jouw bedrijf?

Erna: Mijn naam is Erna Panman samen met mijn man Adriaan Panman eigenaar van Tennishal De Ronde Venen. We exploiteren vijf indoor tennisbanen met daarnaast een gezellige horeca.

Het is een familiebedrijf dat we hebben overgenomen van Adriaans ouders in 1996. We faciliteren de tennissport in de tennishal voor vele mensen. We verhuren tennisbanen op contractbasis voor het hele winterseizoen, losse verhuur, bundels uren, Dames Dubbeltoss, officiële KNLTB Open toernooien, feesten en partijen. Alle activiteiten zijn te vinden op onze website of op Facebook.

Ons hoogseizoen start vanaf half september tot eind maart. Daar moeten we het ook echt in verdienen. We zijn dan 7 dagen open vanaf 9.00 uur tot in de avond 24.00 uur. Vanaf april gaan de meeste mensen buiten tennissen bij de verenigingen naast ons en in de verre omtrek. Vanaf april zijn we beperkter open. Verder doe ik deels de horeca, de administratie en personeel.

Wat is het geheim van het succes van jouw onderneming?

Erna: Het geheim zit bij ons vooral in onze service en dat onze horeca niet te groot is. Om het iedereen naar de zin te maken staat bij ons hoog in het vaandel. Onze gasten komen bij ons tennissen. Maar daarnaast is het sociale contact na tennis ook heel belangrijk; misschien bij veel groepen wel het belangrijkst. We zijn soms echt een luisterend oor voor veel mensen. Veel gasten komen hier meer dan 30 jaar. 3 Generaties zie je hier voorbij schuiven Opa of oma, zoon of dochter en kleinkinderen. Mensen van 85 staan hier op de tennisbaan. Bewegen is echt belangrijk.

Wat wil je nog meer, heerlijk sporten en daarna met zijn allen even heerlijk nababbelen onder het genot van een kopje koffie of in de avond een lekker frisje of biertje met een bitterballetje?

Heb je a.g.v. corona je bedrijfsvoering veranderd? Zet je deze veranderingen door?

Erna: We zijn best wel zwaar getroffen tijdens corona. Bij ons heb je met 2 hoofdlijnen te maken: sport en horeca. Zo hebben wij alle klanten na de 1e , 2e en 3e lockdown met e-mails geïnformeerd. Als we open waren hingen wij bij alle tennisbanen op wat wel en wat niet mocht (vergeet niet, dat er over de hele week bij ons aardig wat mensen binnen komen). Alle tafels zijn op anderhalve meter afstand gezet en de kleedkamers dicht. We hebben zelfs buiten anderhalve meter tafels aangeschaft. Alles desinfecteren zowel tafels als stoelen in de horeca. Personeel en wijzelf elk halfuur handen wassen.

Nu mag vanaf 25 september de anderhalve meter losgelaten worden. Voorlopig laten we de tafels op anderhalve meter staan. Er zijn toch veel mensen die dat prettig vinden op dit moment en met de coronacheck. En ook de schermen voor de bar houden wij voorlopig aan. Gezellig? Nee, maar gezondheid staat voorop.

Zijn er voor jou persoonlijk zaken veranderd de afgelopen tijd?

Erna: Ja, het op afstand van iedereen blijven is lastig. Ik sla nogal snel een arm om iemand heen als hij of zij het moeilijk heeft. Verder zijn we heel lang dicht geweest. Gelukkig ben ik optimistisch en positief ingesteld.

Hoe zie je jouw zakelijke toekomst? Welke kansen wil je grijpen?

Erna: Zoals de meeste weten: onder het kopje ‘plan De Meijert’ staat hier om ons heen nogal wat te gebeuren. We kijken dus al wel om ons heen en hebben ons bedrijf te koop aangeboden. We hebben de tijd. Maar het moet niet zo zijn dat we het ineens moeten verkopen omdat we het niet meer aankunnen en 70 jaar zijn. We willen als het even kan iets meer genieten van het leven. Verder werken we nog met veel plezier in de tennishal.

Hoe zijn jullie het Corona tijdperk doorgekomen? Binnen tennissen mocht niet? Kon er buiten worden getennist en hebben jullie hierdoor leden verloren?

Erna: We hebben het best zwaar gehad met de continue restricties en sluitingen en hebben helaas een aantal baanhuurders minder. Uiteindelijk zijn we met de horeca 9,5 en met de tennisbanen 8,5 maanden dicht geweest. Koffie to go hebben we uit voorzorg niet gedaan, omdat alle gasten dan buiten toch bij elkaar gingen staan. Er mocht namelijk eerder buiten getennist worden. Maar omdat wij alleen binnenbanen hebben, hadden we daar niets aan. Daarnaast zijn wij geen vereniging en krijgen geen subsidie zoals de meeste verenigingen gehad hebben of nog krijgen van de gemeente. Wij staan helemaal op ons zelf en exploiteren een tennishal met 5 binnenbanen en horeca.

  • 06 30 62 05 02

  • Dr. J. van der Haarlaan 3 • 3641 JW • Mijdrecht