Wie ben je en wat doet jouw bedrijf?

Ik sta samen met mijn man Gerard aan het roer van Hotel Mijdrecht Marickenland en Restaurant Meesters. Wij hebben een hotel met 61 kamers, 4 zalen en een restaurant met ongeveer 50 zitplaatsen. In het hotel komen verschillende typen gasten. We ontvangen veel zakelijke gasten, maar ook veel Leisure gasten die komen om te fietsen en wandelen in het mooie polderlandschap of om naar Amsterdam te gaan.

Wat is het geheim van het succes van jouw onderneming?

Op dit moment is het best lastig om van een succes te spreken. We hebben een zware tijd achter de rug en we weten niet hoelang deze periode nog gaat duren. Maar voor de Corona lockdown hebben we kunnen zien dat ons bedrijf een succes is, mede doordat we weten dat onze hotelgasten zich heel erg welkom voelen en dat de persoonlijke benadering heel erg gewaardeerd wordt en niet meer overal vanzelfsprekend is. We hebben veel vaste gasten (zowel zakelijk als Leisure) en er is zelfs een gast uit België die 2 dagen in de week bij ons verblijft (en dit al 6 jaar) en als er geen kamer vrij is naar België op en neer rijdt i.p.v. naar een ander hotel te gaan. Ik denk dat ons succes daarin dan toch wel te danken is aan ons hele team dat voor onze gasten klaarstaat.

Heb je a.g.v. corona je bedrijfsvoering veranderd? Zet je deze veranderingen door?

Onze bedrijfsvoering is niet echt veranderd. Wij hebben natuurlijk de deuren van het restaurant voor langere periode moeten sluiten. In deze periode mocht het hotel wel openblijven. Maar dit stond ook zo goed als stil, met ongeveer 1 à 2 kamers per nacht. Ondanks dat we dicht waren hebben we niet stil gezeten. We hebben in deze periode alle hotelkamers voorzien van nieuwe vloerbedekking en in de badkamers hebben we alle voegen uitgeslepen en opnieuw gevuld. Alle kamers moesten hiervoor volledig leeggehaald worden en het uithalen van de vloerbedekking en het uitslijpen van de voegen hebben we zelf met ons team gedaan. Dit heeft wel een positieve boost gegeven in het hele team om dit met elkaar te kunnen doen.

Hoe zie je jouw zakelijke toekomst? Welke kansen wil je grijpen?

Wij hebben achter ons hotel een prachtige boomgaard waar sinds kort een XL-terras staat. Hier kunnen onze hotelgasten en kan de lokale bevolking genieten van een lunch, diner of gewoon een drankje. We hebben hier ook 2 jeu de boules banen aangelegd, voor een gezellige activiteit voor bedrijven of families in de zomer maanden en in de winter een Eisstock curlingbaan.

Laatst hadden we hier de BMW Z1 autoclub met 15 auto’s achter in de tuin staan. Deze boomgaard biedt dus heel veel mogelijkheden waar we in combinatie met het hotel en restaurant veel gebruik van gaan maken om zo onze markt te verbreden.

Wij zien de toekomst positief tegemoet.

Voor ons is het wel belangrijk dat de grenzen openblijven en dat de zakelijke gast weer meer mag gaan reizen.

Aan welke zakenvrouw wil jij de pen doorgeven?

Aan Irma en Debby van de Nostalgie.

  • +31 (0) 297 282828

  • Provincialeweg 3 • 3641 RS • Mijdrecht