Wie ben je en wat doet jouw bedrijf?

Diana: Ik ben Diana Vredenbregt en ben op dit moment tijdelijk werkzaam in loondienst als pedagogisch beleidsmedewerker bij de organisatie die in januari 2021 mijn kinderopvangbedrijf gekocht heeft. Verder heb ik een – momenteel nog niet zo’n actief – zzp bedrijf (Impact of Oya). Hiermee is het mijn ambitie om als interim aan de slag te gaan binnen kinderopvang organisaties of de sociale sector, alhoewel ik ook open sta voor andere branches. Mijn kennis vanuit de kinderopvang komt hierbij goed van pas. Maar ik heb ook onlangs een opleiding voor projectmanagement afgerond.

Wat is het geheim van het succes van jouw onderneming?

Diana:  Wat mijn kinderopvang bijzonder maakte, was de persoonlijke aandacht en betrokkenheid. Voor de kinderen, maar ook voor de ouders. Mijn voormalig personeelsleden waren hierin heel belangrijk, omdat zij degenen waren die direct contact met de kinderen en de ouders hadden. Een pedagogisch medewerker die nog even langs het huis van een kindje rijdt, omdat het favoriete knuffeltje vergeten is en het kindje pas een paar dagen later weer komt is een mooi voorbeeld van die betrokkenheid. Daarnaast zorgde ons beleid van veel buiten spelen en een mooi activiteiten aanbod voor nét dat beetje meer.

Heb je a.g.v. corona je bedrijfsvoering veranderd? Zet je deze veranderingen door?

Diana: Tijdens de corona periode hebben wij onze bedrijfsvoering niet om hoeven te gooien. Wij hebben noodopvang geboden aan kinderen van ouders uit cruciale beroepen. Hier werd in het begin niet zo veel gebruik van gemaakt. Het was allemaal erg spannend voor iedereen. Na de eerste weken werd het steeds drukker. Tijdens de 2e lockdown kwamen er meer kinderen wél dan niet. Het was fijn dat de overheid de ouders compenseerde, waardoor zij de facturen door zijn blijven betalen, ook als ze geen gebruik mochten maken van de noodopvang. Daartegenover staat dat er hard gewerkt is om de noodopvang te realiseren.

Zijn er voor jou persoonlijk zaken veranderd de afgelopen tijd?

Diana: Na bijna 20 jaar een kinderopvang onderneming te hebben gehad is het voor mij heel bijzonder om even wat minder verantwoordelijkheid te hebben en wat meer tijd.

Hoe zie je jouw zakelijke toekomst? Welke kansen wil je grijpen?

Diana: Begin september start ik met een 2-jarige master opleiding pedagogiek (management en beleid). Deze master sluit heel goed aan bij mijn ambitie om als interim aan de slag te gaan en is goed te combineren met een aantal dagen werken. Als er een mooie opdracht op mijn pad komt, zal ik die zeker aanpakken. Maar ik vind ook dat je kansen zelf moet creëren. Iemand zij ooit: als je blijft doen wat je altijd doet, zal er niets veranderen. In die lijn zie ik ook het creëren van kansen. Door iets te veranderen, zorg je voor nieuwe kansen.

Je hebt je succesvolle kinderopvangen verkocht. Welke uitdagingen of dromen wil je nu realiseren?

Diana: Ik vind het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkeling en nieuwe dingen te leren, maar kwam daar al een poos niet meer aan toe.

Het volgen van de master is zeker een uitdaging. Maar ik ga er met veel energie aan beginnen.

Aan welke zakenvrouw wil jij de pen doorgeven?

Diana: Ik wil de pen doorgeven aan Katinka van der Velden en heb de volgende vraag:

Je hebt naast het administratiekantoor ook een thuishulp organisatie. Twee heel verschillende ondernemingen. Hoe verdeel je je tijd tussen deze 2 ondernemingen en merk jij ook dat er personeelstekort is in de zorg?

  • 06-21 14 65 28