Wie ben je en wat doet jouw bedrijf?

Cissy: Hallo ik ben Cissy Egbers geboren te Utrecht en woonachtig in Wilnis, getrouwd en 2 zoons. Ik heb van jongs af aan in Mijdrecht en Wilnis gewoond.  Na aan aantal jaren administratief kantoorwerk heb ik de switch naar de zorg gemaakt. Sinds 11 jaar ben ik met veel plezier zzp’er in de zorg onder de naam CCares (Cissy zorgt). De cliënten die ik heb worden vaak gefinancierd uit het PGB (persoons gebonden budget) of de WLZ (wet langdurige zorg) van de gemeente. Maar ook particuliere zorg komt voor.

Wat is het geheim van het succes van jouw onderneming?

Cissy: Ik ben een zorgverlener in de ruimste zin van het woord, ik ben klantgericht en help de cliënten (ouderen en mensen met geheugen problemen) te ontzorgen door ze met respect te assisteren waar nodig.  Helpen met b.v. eten koken, dokter- ziekhuisbezoek, boodschappen, wassen en aankleden, luisterend oor,  persoonlijke aandacht en waar nodig meer. Ik probeer wel de mensen zoveel mogelijk zelfredzaam te laten zijn. Daar waar hulp nodig is spring ik bij en stimuleer ik. Doel is de mensen zoveel mogelijk zichzelf te laten zijn in hun vertrouwde omgeving, er zijn voor je cliënten als ze het nodig hebben, en dat je ze weer met een goed gevoel, op hun gemak achter kunt laten. In oplossingen denken als zij het even niet meer weten, en zeker ook aandacht aan de mantelzorger te geven.

Heb je a.g.v. corona je bedrijfsvoering veranderd? Zet je deze veranderingen door?

Cissy: Ik ben terughoudend geweest met aannemen van nieuwe cliënten omdat er een vrees van besmetting was. Naleving van de regels heb ik zo goed mogelijk vormgegeven, maar dit is niet altijd makkelijk uitvoerbaar geweest. Het ging vaak tegen mijn gevoel voor goede zorg in.

Nu er steeds meer mensen gevaccineerd zijn is het hopelijk ook weer fijner en veiliger om de zorg weer volledig op te starten. 

Zijn er voor jou persoonlijk zaken veranderd de afgelopen tijd?

Cissy: Voor mij persoonlijk is het net als denk ik bijna bij iedereen en mis ik de knuffels en spontane begroetingen van cliënten, familie, en vrienden.

Met mondkapje op werken is toch weer anders dan zonder, omdat de mensen je glimlach dan niet kunnen zien en dat is wel belangrijk in deze tijd. Dus hopelijk gaat de verplichte mondkap over niet al te lange tijd af zodat je de mensen weer met een glimlach tegemoet kan treden en je ook weer goed verstaanbaar bent.

Hoe zie je jouw zakelijke toekomst? Welke kansen wil je grijpen?

Cissy: In de toekomst zal ik dit werk zeker blijven doen, want mijn zorghart blijft kloppen en het ontzorgen van kwetsbare mensen zal steeds belangrijker worden in een maatschappij waar steeds meer het persoonlijk belang voorop staat, en men minder tijd voor elkaar heeft. 

Wat heb je vooral geleerd van het afgelopen jaar? Welke kracht heb je ingezet die – wellicht ook voor jezelf – verrassend was?

Cissy: Dat ik de kracht had om geen angst te hebben en zo goed mogelijk probeerde een veilige omgeving te creëren tijdens deze pandemie,  goed te zorgen voor jezelf, goede voeding en op tijd rust nemen. Hierdoor merkte ik dat de cliënten ook minder angst toonden en daardoor meer zich zelf konden blijven.

Aan welke zakenvrouw wil jij de pen doorgeven?

Cissy: Ik geef graag de pen door aan Anne Gasse met de volgende vraag:

Hoe heb je deze corona tijd ervaren met klanten die waarschijnlijk een ander koopgedrag hadden dan anders. En bijvoorbeeld dat de leveringen van de meubels wel erg lang op zich lieten wachten. Hoe ging je hiermee om? Hoe heb je jouw bedrijf door deze crisis heen kunnen leiden?

  • 06-23 92 49 56