Wie ben je en wat doet jouw bedrijf?

Annette: Mijn naam is Annette ter Heijden en van anderen hoor ik dat ik een onderzoeker, netwerker, coach en inspirator ben. Als ex-topsporter ben ik altijd opzoek naar de kortste weg van A naar Beter. Aangezien ik het geven van training super leuk vind, zoek ik net zo lang totdat ik een methode heb ontwikkeld die ook voor anderen leerbaar en werkbaar is. Vroeger gaf ik topsport training in synchroonzwemmen, nu geef ik topsport training in darmtherapie aan therapeuten. Mijn bedrijf geeft dus les aan individuen om hun eigen gezondheid te managen en aan therapeuten die de gezondheid van hun cliënten willen verbeteren. Waar ik vooral heel blij van word is als klanten en therapeuten mij van feedback blijven voorzien om elke dag een verbetering in de aanpak te kunnen realiseren. 

Wat is het geheim van het succes van jouw onderneming?

Annette:  Voor mij is succes ‘een inspiratiebron voor anderen te zijn’. Inspiratie in kennis opdoen en op verschillende manieren naar één situatie kijken. Ik wil graag de inspiratie geven waarmee een ander successen kan boeken. Het is dan een succes als mijn collega’s en cliënten hun doelen voor de lange termijn bereiken. Geheimen? Die deel ik graag met anderen zodat een ieder meer succes heeft.

Heb je a.g.v. corona je bedrijfsvoering veranderd? Zet je deze veranderingen door?

Annette: Toen we hier 3 jaar geleden kwamen wonen wilde ik vooral offline werken in mijn praktijkruimte bij Optisport in Mijdrecht. Met de lockdown ben ik weer teruggegaan naar mijn oude modus-operandi, oftewel 90% online werk. Zo zijn de maandelijkse lezingen over een gezondheidsgerelateerd onderwerp bij Optisport vervangen door een driewekelijkse webinar. Dit webinar is gratis en zorgt voor een groter bereik bij zowel cliënten als collega-therapeuten in België en Nederland. 

Verder geef ik nu 3 dagen in de week on-line coaching aan individuele cliënten en therapeuten. En ik geef een DarmExpert opleiding voor professionals. Vorig jaar hebben wij deze online gegeven, maar dat bleek niet effectief. Wij hebben het vervolgens weer normaal opgepakt. Het huren van een praktijkruimte liep op niets uit: de kachel werd uitgezet en het toilet mocht niet gebruikt worden. Daarom komen veel cliënten nu gewoon thuis voor een eerste en/of tweede afspraak. Veel vervolgafspraken worden daarna online gedaan.

Zijn er voor jou persoonlijk zaken veranderd de afgelopen tijd?

Annette: In het afgelopen jaar heb ik meer tijd besteed aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik doe een studie naar menselijk gedrag en logica. Vooral hoe je mensen logischer kunt laten nadenken en wat mensen zelf als waarheid kunnen waarnemen. In de dagelijkse omgang en bij iedere activiteit merk ik dat de hele chaotische informatievoorziening mensen bijzonder veel stress geeft. Stress is slecht voor de gezondheid en ik heb er last van als er zoveel mensen zichtbaar met stress rondlopen. Het is zo onnodig en helpt niets. Voor mij is de noodzaak om meer kennis te vergaren daardoor groter geworden.

Hoe zie je jouw zakelijke toekomst? Welke kansen wil je grijpen?

Annette: Op dit moment is de indeling van mijn dag en week eigenlijk heel goed geregeld. Gewoon nog meer therapeuten helpen is mijn belangrijkste doel. Ik werk ook veel samen met schoonheidssalons, huidtherapeuten, masseurs, reflexologen en osteopaten en die wil ik graag van samenwerking en goede kennis over gezonde voeding voorzien. Door de diverse lockdowns is de omzet van genoemde beroepsgroepen behoorlijk onder druk komen te staan. In een samenwerking merk ik dat we samen een deel van het omzetverlies kunnen opvangen. Daar wil ik de komende tijd nog meer aandacht aan geven. Samen sterker blijft waar en is leuk!

Heeft de COVID-19 jou doen inspireren tot het schrijven van een nieuw boek die mensen helpt om hun gezondheidsdoel te behouden/bereiken in deze bijzondere tijden?

Annette: Geen nieuw boek, wel heel veel nieuwe blogs. Direct na de 1e lockdown ben ik veel blogs gaan schrijven over hoe het immuunsysteem werkt en wat je allemaal ZELF kunt doen om je lijf in optima forma te krijgen en te houden. Ons boek bevatte die basis gegevens eigenlijk al maar ik wilde de mensen ook online kunnen helpen.

Daarnaast heb ik veel webinars gegeven. Vooral over diabetes, overgewicht, darmdisbalansen, stress en hoe je de vicieuze cirkel doorbreekt.

Aan welke zakenvrouw wil jij de pen doorgeven?

Annette: Ik geef de pen graag door aan Cissy Egbers met de volgende vraag:

Wat heb je vooral geleerd van het afgelopen jaar? Welke kracht heb je ingezet die – wellicht ook voor jezelf – verrassend was?

 

  • 06-47 82 21 08

  • Sec. Munniklaan 25 •  3648 VC • Wilnis