Wie ben je en wat doet jouw bedrijf?

Angelique: Samen met mijn man Jan wonen wij – na jaren in Mijdrecht gewoond te hebben – sinds kort in Vinkeveen waar we nu Atelier aan huis hebben. Wat ik naast de vele uren in mijn Atelier nog meer graag doe? Koken, lezen, fietsen door de omgeving en het gezellig maken in huis en tuin.

In het Atelier aan de Wilgenlaan heb ik een heerlijk grote ruimte waar mijn beelden en schilderijen ontstaan. Daarnaast ontvang ik cursisten voor (halve) dag workshops op losse inschrijving of een groepje. Een creatieve workshop is een leuk uitje voor vriendinnen, familie-uitje of een verjaardag. Tevens is er op meerdere dagdelen in de week Open Atelier waar je in 1 of meerdere keren komt om iets moois te maken. Tijdens de creatieve lessen worden de meest uiteenlopende kunstwerken gemaakt van een ijsvogeltje tot eenden vliegend in formatie of een mooi schilderij voor die kale muur in huis. Een webwinkel, kunstlessen op locatie, kunstmarkten en exposities maken het Atelier compleet.

Wat is het geheim van het succes van jouw onderneming?

Angelique: Creatief bezig zijn is voor iedereen leuk en ontspannend, met een eigen creatie naar huis, het is gezellig en verbindt. Zelf vind ik het heerlijk iedereen in het creatieve proces te begeleiden.

Heb je a.g.v. corona je bedrijfsvoering veranderd? Zet je deze veranderingen door?

Angelique: De bedrijfsvoering is niet veranderd. Maar tussen begin maart en nu is het Atelier helaas maar heel even open geweest. Om toen open te kunnen heb ik het Atelier helemaal veranderd om volgens de richtlijnen te kunnen werken en de anderhalve meter afstand te kunnen bewaren. Een workshop kon met maar een klein aantal cursisten. In het nieuwe Atelier is gelukkig veel meer ruimte zodat wanneer het Atelier weer open kan er ook weer meer cursisten kunnen komen maar wel met voldoende afstand.

Zijn er voor jou persoonlijk zaken veranderd de afgelopen tijd?

Angelique: Zeker, door de al eerder genoemde verhuizing naar Vinkeveen met Atelier aan huis. Een grote droom van mij is uitgekomen!

Hoe zie je jouw zakelijke toekomst? Welke kansen wil je grijpen?

Angelique: Zodra het weer mag en verantwoord is weer open te gaan zal het Atelier zijn deuren weer openen voor lessen en workshops, ik kan niet wachten. 

Waar haal jij je inspiratie vandaan voor jouw creatieve werk, is dat nu juist (met de corona crisis) makkelijker of andersom moeilijke voor je geworden?

Angelique: Mijn inspiratie zit veelal in de natuur en dat zie je terug in de (tuin)beelden die ik maak. Een voorbeeld is bijvoorbeeld een aalscholver die een paar keer op ons zwemplekje zat. Daar heb ik die zomer een beeld van gemaakt.

In m’n schilderijen gaat het anders ik heb een idee (abstract) waarmee ik begin. En door toe te voegen en los te laten wordt een flow gecreëerd waardoor materie, reliëfs en kleuren een geheel worden: heerlijk.

Op dit moment is het lastiger creatief te zijn maar dat komt meer door de verhuizing.

Aan welke zakenvrouw willen jullie de pen doorgeven?

Angelique: Ik wil de pen doorgeven aan Karin van der Zwaard en mijn persoonlijke vraag aan haar is:

‘Hebben jullie veel aanpassingen moeten doen om de klanten te kunnen blijven helpen en hebben jullie gemerkt dat men door corona een bezoek nog even uitstelt?’

  • 06-30 46 78 30

  • Wilgenlaan 35C • 3645 EM • Vinkeveen